Cartografie & infographics

Cartografie is een ander specialisme van Buro Gom! Historische kaarten die vereenvoudigd weergegeven moeten worden, of nujuist uitgebreid dienen te worden met extra gegevens? Of een routekaart voor uw bedrijf?
Voor Buro Gom is hierin geen uitdaging te groot. Ons streven is altijd kaarten af te leveren met de grootste helderheid voor de lezer. Dat doen we o.a. door middel van smaakvol gebruik van kleur, typografie en daarop afgestemde grafische elementen.

Cartografie & infographics.
Hiernaast vind je een aantal voorbeelden van cartografie. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Voor Hogeschool Arnhem en Nijmegen een routekaartje.

Voor Labrys Reizen hebben we monnikenwerk verricht door de plattegrond van Florence opnieuw te tekenen en van straatnamen te voorzien.

Voor Uitgeverij Vantilt & Uitgeverij Vantilt | Fragma tekenen wij voor meerdere uitgaven de topografische kaarten en infographics.

Voor de uitgave 'Gelderland Grensland' zijn 30 kaarten getekend. Aan de hand van oude kaarten en aanwijzingen van de auteurs zijn we er in geslaagd de kaarten eigentijds vorm te geven.

Voor het fraaie fotoboek 'De Centrale' hebben we door middel van een technische tekening uitgelegd hoe de centrale bij Nijmegen functioneerde.

Voor de uitgave 'De bevrijding in beeld' hebben wij de kaarten getekend. Als basis daarvoor hebben we oude topkaarten en kaarten met de legerbewegingen gebruikt.'De bevrijding in beeld' verbindt voor het eerst de talloze verhalen over de bevrijding van Zuidoost-Nederland én het Rijnland tot één samenhangende geschiedenis.

Op diezelfde wijze hebben wij voor de uitgave 'Rotterdam frontstad' een aantal kaarten vervaardigd. in 'Rotterdam frontstad' vertelt Gerard Groeneveld een indringende geschiedenis waarin de persoonlijke verhalen de boventoon voeren: van Nederlandse en Duitse soldaten, maar vooral ook van de tussen het geweld gevangen burgers.

Tweehonderd jaar geleden, in maart 1815, aanvaardde Willem Frederik van Oranje het koningschap over het verenigd koninkrijk van Noord en Zuid en het hertogelijk gezag over Luxemburg. Deze vereniging van de Nederlanden onder één scepter was de afronding van een ingewikkeld proces dat eind 1813 werd ingezet. ‘Een innige vereeniging’ behandelt deze periode. Wij hebben een tiental kaarten getekend voor deze uitgave.

Voor de uitgave 'Historische atlas van het Rivierenland' hebben wij meerdere kaart verzorgd. Hiervoor hebben we onder andere gebruik gemaakt van oude kaarten uit het Regionaal Archief Rivierenland. Aan de hand van de belangrijkste historische kaarten verklaart de 'Historische atlas van het Rivierenland' de verrassende eigenheid van de Nederbetuwe en de Gelderse waarden.