cartografie & infographicsCartografie is een ander specialisme van Buro Gom.
Historische kaarten teken ik opnieuw, voorzie ze van extra informatie of illustraties, en haal datgene naar boven wat voor de inhoud relevant is. Of ik maak de topografische kaart slechts aan de hand van gegevens van de auteur, in combinatie met hulp van Google Maps lukt het altijd precies dat weer te geven wat voor ogen staat.
 
Uitgeverij Vantilt, Labrys Reizen, Museum Het Valkhof en Schooltv zijn klanten waar ik regelmatig voor werk.
 
Schooltv plaatst de kaarten op hun website met interactieve schoolplaten als lesmateriaal ter ondersteuning van leerkrachten.

Daarin wordt extra informatie, in de vorm van bijvoorbeeld een video, toegevoegd, zoals deze kaart om het leven van Vincent van Gogh te vertellen: https://www.ntr.nl/html/micrio/schooltv/vincentvangogh/
 
Voor Buro Gom is in het tekenen geen uitdaging te groot. Het streven is altijd kaarten af te leveren met de grootste helderheid voor de lezer. Dat doe ik o.a. door middel van smaakvol gebruik van kleur, typografie en daarop afgestemde grafische elementen.


‘Voor onze digitale producten hebben wij het goed getroffen met Buro Gom. Buro Gom levert kwaliteit en staat open voor feedback van de klant. Samen maken we voor Schooltv.nl mooie, informatieve en vooral educatieve schoolplaten’.
 
- Erik Appelman, Eindredacteur en projectleider Schooltv.nl, Hilversum