Op schoolreisje


Sjoerd Karsten en Yolande Emmelot zijn in hun werkzame leven heel druk geweest in het onderwijsonderzoek. Sjoerd schreef daarnaast ook onderwijsgerelateerde columns in het vaktijdschrift Didactief. Eenmaal vrijgesteld van arbeid trokken ze er samen opuit en regen ze belangrijke onderwijshistorische plekken aaneen tot deze leuke en bijzondere wandelingen.
Zo bezochten ze de school van Dik Trom, traden ze in de voetsporen van Theo Thijssen, struinden ze langs vakantiekolonies voor bleekneusjes en gaven ze hun mening over ‘idiotenscholen’. Maar als doorgewinterde wandelaars schuwden zij de bossen, duinen en heidevelden ook niet en om bij te komen van de avonturen was er onderweg altijd wel weer een fijne horecagelegenheid waar nagepraat kon worden over wat het onderwijs ons toch allemaal heeft gebracht.

'Op Schoolreisje' is één van de wandelgidsen die ik voor Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig ontworpen heb. De boeken zijn erg populair en staan regelmatig in de top van de best verkochte boeken, en krijgen - terecht - veel aandacht van de plaatselijke media.
Ook geïnteresseerd geraakt? Hierbij de link naar de webshop van de uitgeverij.

Buro Gom heeft het omslag ontworpen evenals zorg gedragen voor de lay-out en opmaak van het binnenwerk.
In opdracht van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.